maandag 31 januari 2011

GreenTown here we come!

De afgelopen weken waren nogal hectisch voor ons.
Sven heeft de lancering gedaan van GreenTown Curacao en daarmee alle kranten en zelfs de radio gehaald. De lancering was door middel van een presentatie voor een select gezelschap in het Kura Hulanda Hotel, gehost door Jacob Gelt Dekker.
Doel van de avond was het lanceren van GreenTown Curacao, een stichting die een toekomstvisie voor het gebied van de Isla ontwikkelt. De opkomst was goed maar de reacties waren nog beter: GreenTown werd met veel enthousiasme onthaald door het publiek. Men kon geld doneren en steun betuigen. In mijn vorige blog heb ik al uit de doeken gedaan hoe wij over de Isla denken. Interessanter is nog wat in de toekomst te doen met dit gebied.


Zo zal het er uit gaan zien!

GreenTown moet de eerste zero-emission stad in het Caribisch gebied worden. Volledige draaiend op groene energie met meer dan 10,000 banen voor mensen hier op Curacao. Ook zullen de inkomsten voor het land significant hoger zijn dan momenteel. Voor mensen die meer willen weten: volg GreenTown op facebook:Het is nu zaak om de communicatie op gang te houden. Na de lancering volgde al snel een gesprek met premier Schotte van Curacao en vandaag spreken ze met de Vertegenwoordiging van Nederland op Curacao. Toen wij voor het eerst van de Vertegenwoordiging hoorden dachten we dat het ging om verkopers van het één of ander, maar die naïviteit ligt inmiddels achter ons. De Vertegenwoordiging is een soort ambassade van Nederland hier en vertegenwoordigt de Nederlandse regering. Verlengde van minister Donner van Binnenlandse zaken. Doel van de meeting vandaag is om in maart bij de minister aan tafel te komen.

Ook hebben ze in maart een afspraak met Wubbo Ockels die hun vervolgens in contact moet brengen met niemand minder dan Al Gore. Yes, they're aiming high!
Voor de mensen die nog dachten dat GreenTown een soort bezigheidstherapie voor Sven was: niet dus.

Bijkomend voordeel is dat wij nu lekker snel geïntegreerd raken op het eiland. Nu is het eiland zowieso al klein, maar momenteel weet iedereen wat GreenTown Curacao is. En als Sven er over vertelt is iedereen geïnteresseerd en heeft een mening of een persoonlijke ervaring te delen. Nooit gedacht dat wij nog eens milieuactivisten zouden worden, hoewel het wel anders voelt. Is dit nu "Groen Rechts"? Denk het wel - wij zijn namelijk realistisch genoeg om te bedenken dat de Isla alleen verdwijnt als het financieel interessant genoeg is voor Curacao.

1 opmerking: