vrijdag 31 december 2010

Komen en gaan

Allereerst moet ik even kwijt dat ik natuurlijk schandalig laat ben met mijn blog! Maar ik heb een excuus, want vlak na mijn Sinterklaas verhaal crashte de harde schijf van mijn gloednieuwe VAIO. En omdat er Europese garantie op zit kon hij hier niet gemaakt worden. Dus moest ik wachten totdat Sven een weekje in Nederland zat. Dankzij de superservice van Sony kon hij hem aan het eind van zijn bezoek weer meenemen en heb ik nu een nieuwe harde schijf en ben ik helaas al mijn foto's van de eerste maanden kwijt! Maar gelukkig heb ik de blog om de higlights van ons eigen leven hier op Curacao te kunnen zien. En voor 2011 het goede voornemen om weer trouw te schrijven!

Vlak nadat Sven terugkwam begon de kerstvakantie en kregen we bezoek van Jessica, David en de kinderen. Dat was natuurlijk erg gezellig, maar ook superdruk.
Het was ontroerend om te zien hoe de kinderen de draad weer oppakten. Nanna en Eva waren onafscheidelijk en Fay en Laura gingen ook gelijk weer helemaal op in het samen spelen (en samen alle speelgoed uit de kasten trekken!).Gelukkig heeft het weer goed meegewerkt want we hebben heerlijke dagen op het strand gehad. Omdat we vakantie hadden hebben we ze niet laten delen in ons dagelijks leven van naar school gaan, zeilen en fietsen en op zich was dat wel jammer. Daarentegen hadden we natuurlijk wel alle tijd samen.


Ook superleuk was dat de familie Vanderstichele met kerst een klein weekje is geweest! Die hebben een vakantie in Suriname onderbroken om een weekje met ons op Curacao te spenderen. De kerstdagen waren we dus met 16 man (6 volwassenen en 10 kinderen) en dat was druk maar ook gezellig. Jammer is dat Henri op zijn korte bezoek aan Curacao dengue heeft opgelopen en nu thuis in Luxemburg ziek in bed ligt.

Met oud en nieuw konden we in alle rust terugblikken op een voor ons bewogen 2010. Terwijl de fammilie Lamas-Loureiro in het vliegtuig zat lagen wij redelijk uitgeteld op de bank met heerlijke oliebollen en een fles champagne.

Inmiddels is ons dagelijkse leven weer op gang gekomen en zitten we in ons ritme van naar school gaan, zwemmen, zeilen en fietsen. Het opstarten in 2011 kostte nog wat moeite want Sven was de eerste week erg ziek. We weten nog steeds niet of het een griep was of dengue, maar op zich maakt dat niet zoveel uit want aan beiden kan je niet veel doen behalve in je bed liggen en beter worden.

Vanmiddag komt Renate, onze trouwe oppas uit Nederland, voor twee weken bij ons logeren. Dit is voor de kinderen natuurlijk heerlijk want die zijn erg aan haar gehecht. Maar ook hebben ze inmiddels feilloos door dat alle bezoek cadeautjes voor ze meeneemt zodat ze uiterst enthousiast iedereen ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten