maandag 19 juli 2010

Gas en andere zaken


Nu is het niet de intentie van deze blog om te gaan klagen over dit prachtige eiland maar we maken toch wel wat grappige dingen mee die ik wil delen.
Omdat we er nog maar net zijn moeten we natuurlijk allerhande dingen regelen.
Onder andere internet. Sven ging hiervoor in de stad naar UTS alwaar hij een aantal loketten met nagelvijlende vrouwen trof. Na van het ene naar het andere loket te zijn verwezen had hij een formulier bemachtigd om in te vullen. Daarna zou het nog zo'n twee weken duren voordat we verbinding zouden hebben!
Anne (de eigenaresse van ons huis) kwam met de tip om bij Scarlet langs te gaan. Wat een prettige verassing: na een gesprek aan een tafel liep Sven zo naar buiten met een wireless router en een abonnement. En zowaar: het lukte gelijk om dit thuis te installeren! Alle lof voor Scarlet! Nu hebben we niet de bandbreedte die we zouden willen, maar het is de vraag of dat beter kan...

Een ander verhaal is het gas. De tweede dag ging gelijk het gas van het fornuis op. Eerst op zoek naar de gasfles die bij het hek bleek te staan. Daar vond Sven twee enorme, lege gasflessen. Hmmm, pech dus. Anne zei dat we bij Curagas moesten zijn waar er een abonnement is op ons adres. Nu had ik al trucks rond zien rijden met gasflessen erop, dus ik zei tegen Sven dat we waarschijnlijk moesten bellen en dat ze het dan komen brengen. Nu kreeg Sven ze niet aan de telefoon dus laadde hij de fles achterin onze Hyundai Matrix en reed naar het kantoor van Curagas.
Nou, dat was dus niet de bedoeling! Je moet wel naar curagas rijden om daar vooraf te betalen aan een loket en dan wordt binnen twee tot drie weken je gasfles bezorgd!! Normaal gesproken regel je dit zodra gasfles 1 leeg is, maar de Amerikanen die hier voor ons woonden hebben dus beide flessen maar opgemaakt :-(
Voor noodgevallen is er een elektische pit, daar koken we nu dus maar op.
Sven heeft nog gezegd dat het een noodgeval is maar daar leken ze niet heel gevoelig voor, dus ik ben benieuwd wanneer ze komen.

Nog iets anders: het is natuurlijk ook nog vakantie voor de meisjes en we genieten daarom volop van ons heerlijke zwembad. Stephan Landesz (clubgenoot Sven) met zijn vrouw Danielle en hun zoontjes Max en Peter zijn op het eiland en we hebben al een aantal keer afgesproken. Bij hun in het Hilton waar ze een leuk strandje hebben, bij ons aan het Zwembad en gisteren zijn we naar Porto Marie geweest.
Het was een heerlijke dag!

De kinderen lekker gesnorkeld en gespeeld, heerlijke gegeten op het terras.. een ideaal dagje.
Nu is Sven op pad met Jerry - de lokale tweedehands autoverkoper - om auto's te kijken. Eerst zouden we een pick-up kopen maar we gaan nu toch voor een SUV. Waarschijnlijk wordt het een Toyota 4Runner of een Mitsubishi Nativa. Beide auto's waar we hiervoor nog nooit van gehoord hebben maar je went snel aan de lokale merken. We houden jullie op de hoogte..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten