woensdag 11 augustus 2010

Lang leve UTS

In één van mijn eerdere blogs had ik te vroeg gejuigd over internet van Scarlet. Al na een week waren we er achter dat het veeel te langzaam was en bovendien iedere keer uitviel. In de tweede week heeft Sven meerdere malen per dag met de helpdesk aan de telefoon gezeten om de snelheid op te krikken, maar alles zonder resultaat.
Nou ja, geen resultaat...Sven wilde per DIRECT Scarlet opzeggen. Nu hadden we na aanschaf van ons 1-jarig abonnement wel 9 dagen bedenktijd gehad en die waren natuurlijk al om! Uiteindelijk is het Sven toch gelukt om het op te zeggen omdat ze de beloofde snelheid niet haalden.

In huis lag nog een router van de vorige huurders. Die bleek bij een abonnement te horen op naam van de ex-man van de eigenaresse Ann (volg je het nog?). Om een lang verhaal kort te maken: Sven kon met behulp van de ex van Ann het abonnement omzetten op onze naam en nu hebben we veeel sneller internet. Skypen gaat nu dus ook een stuk beter met echt bewegend beeld in plaats van korrelige plaatjes!

Verder hebben we na 4 weken wachten ons gas gekregen! Ze waren 10 dgen geleden al langs geweest maar toen hebben we ze gemist. Dan denk je dat ze wel snel weer komen maar 5 telefoontjes verder waarbij ze toezegden toch echt een spoedorder ervan gemaakt hadden hebben we nu eindelijk ons gas.
Ik was, optimist die ik ben, maandag nog bij hun kantoor langs geweest om ook een tweede fles te bestellen in de veronderstelling dat ze die dan samen met de eerste kunnen afleveren. Maar de mevrouw achter de balie zei dat dit toch echt een andere bestelling was met een ander volgnummer en dat dit ook weer 3 tot 4 weken zou duren.
Maar goed, de brutalen hebben de halve wereld want toen Curgas de volgende ochtend kwam om fles 1 af te leveren zei Sven dat we er toch echt twee moesten hebben en de mannetjes van Curgas hebben nr 2 ook maar gewoon achtergelaten.

Nog meer goed nieuws: de kinderen vinden het heel leuk op school en maken ook al vriendjes en vriendinnetjes. Gisteren was er een vriendje van Tinne die 's middags ook meeging naar de snorkelclub met onze meiden. Zie hieronder wat leuke foto's.
Ze zwemmen bij het Seaquarium in een bassin waar allerhande interessante vissen in zitten. Naast het snorkelen krijgen ze ook theorie over het onderwaterleven. Ook gaan ze op een gegeven moment buiten op het rif snorkelen. Echt een superleuke manier om de kinderen iets unieks bij te brengen. Eigenlijk moet je diploma A en B hebben maar Nanna mocht op proef mee en ze deed het heel goed.
Deze leuke vis komen ze ook tegen. Volgens Fay moest ie nodig zijn tanden poetsen!


Verder zijn we vorige week zondag naar de stad geweest. Het trainingsschip van de Mexicaanse marine lag in de haven en daar mocht je op. Heel erg leuk!
Daarna koffie gedronken bij de Gouverneur, een leuke plek met uitzicht op de prachtige geveltjes van Punda. Tijdens het koffiedrinken wisten de meiden de fotocamera te bemachtigen en dat levert onderstaande plaatjes op die ik opeens tegenkwam. Wat een schatjes!


We voelen ons bevoorrecht om hier te mogen wonen en dit allemaal mee te mogen maken. Ook hoorden we deze week dat mijn ouders hier in september komen om mijn 40e verjaardag te komen vieren! Jippiee! Nu snel nadenken over een lijstje met dingen die we graag willen hebben. Veel dingen zijn niet te krijgen of erg duur. Zo zagen we dat speelgoed hier echt verschrikkelijk duur is! Sinterklaas zal dus waarschijnlijk maar karig zijn in vergelijk met de overvloed die we de afgelopen jaren hadden. Maar dat is niet erg want de meiden hebben al genoeg.

1 opmerking:

  1. hee family! Wat leuk om jullie blog te kunnen lezen! Gaaf zeg snorkelen met allemaal vissen! Gelukkig vinden de kinderen het leuk op school, al zal het vast wennen zijn. Wij hebben volgende week dinsdag ook alweer onze introductiedag op school, en daarna begint het weer! Het weer in Nederland is een stuk slechter dan bij jullie waarschijnlijk. Hier een graadje of 20 met regen, niet echt vakantieweer dus. Wat leuk dat opa en oma langskomen! Hoelang blijven ze? We kunnen jullie gewoon post sturen toch? dan sturen we zeker een kaartje op je verjaardag! :)

    xxxxx de family uit Amerongen

    BeantwoordenVerwijderen