zondag 22 augustus 2010

Strand

De eerste vraag die veel mensen aan ons stellen is: "Wonen jullie vlakbij het strand?" Ik moet dan altijd even nadenken want op Curacao woon je natuurlijk nooit ver van het strand. Maar als je de kaart van Curacao voor ogen hebt dan wonen we precies in het midden en dan wonen we dus niet vlakbij het strand.

Op een tropisch eiland is het strand natuurlijk heel belangrijk. Je hebt ze in allerlei verschillende vormen hier op Curacao en we hebben er nu al een flink aantal bezocht. Zo heb je het bekende Mambo Beach. Dat is een strand aan de zuidkant van het eiland dat heel populair is. Er zijn winkels, restaurants, je kan er loungen, er is live muziek in de avond. En vooral: het is er heel Nederlands. Het is ook de standplaats van Dolfijn fm, ons favoriete radiostation. Tijdens kerst en oud en nieuw kan je er genieten van optredens van o.a. Jan Smit en Gerard Joling (zo Nederlands is het er!)
Mambo Beach is niet een natuurlijk strand. Het is namelijk een aantal jaren geleden opgespoten, maar het is er wel fijn. Wij zitten vaak met de kinderen op het strand van Lions Dive Resort dat naast Mambo Beach ligt. Er is veel schaduw, het is naast het seaquarium en je kan er ook leuk snorkelen.
Veel lokalen zal je daar niet zien.

Dan heb je ook Porto-Marie. Dat is een vrij smal strand ten westen van Willemstad. Voor ons een half uur rijden. Je rijdt dan langs Jan Kok waar je veel flamingo's ziet. HEt is een leuk strand dat eigenlijk altijd wel druk is. Je betaalt voor de ligstoelen maar dat weerhoudt ook veel lokalen niet om er naartoe te gaan. Er is een leuk restaurant waar je heerlijk kan eten en je kan er ook leuk duiken want er is een rif vlak voor het strand. Regelmatig zie je duikers het water in lopen. Hier zijn we met de familie Landesz geweest.

Dan heb je de stranden waar wat minder toeristen komen, zoals Lagun en Grote Knip. Die zijn nog wat verder naar het westen, voor ons zo'n drie kartier tot een uur rijden. Dat zijn hele mooie stranden met heerlijk zacht zand. Er zijn echter geen faciliteiten zoals restaurants en je hoeft dus ook niet te betalen.
Vorige week zondag waren we op grote Knip. Het was er om 9 uur 's ochtends al reuze druk! Alle picknicktafels waren bezet en hele grote Antiliaanse families doen daar hun favoriete bezigheid: BBQ-en! Het is ongelovelijk de hoeveelheden eten en drinken die ze meenemen! Gelukkig is vlees hier op Curacao goedkoop (en lekker!).
Je moet je voorstellen dat de meeste mensen hier niet de luxe hebben zoals wij van een eigen zwembad. Deze mensen zijn aangewezen op het strand om even af te koelen en lekker te zwemmen.

Gisteren waren we op Lagun, een kleine natuurlijke baai. Ik vind dit het mooiste strandje dat er is. Het is er heel vriendelijk en je kan er prachtig snorkelen. Er woont een aantal schildpadden in de baai die gevoert worden door de vissers die hier met hun bootjes aan land komen. Daarom blijven die schildpadden daar en ze zijn redelijk tam, dus je kan ze gewoon aaien! Dat hebben de kinderen gisteren dan ook gedaan. Ook hebben ze bij het snorkelen een zeepaardje gezien. Na het zwemmen hebben we deze Baracuda gekocht van een visser die we 's avonds hebben gefileerd en opgegeten (althans, de helft, de rest ligt in de vriezer).


Oh ja, de kinderen hebben deze week voor het eerst zeilles gehad. Dat doe je aan het Spaanse Water. Daar is een leuke zeilschool met optimisten voor de kinderen. Tinne en Nanna vonden het heel leuk en voor ons was het ook geen straf om met een Amstel Bright in de schaduw naar het water te staren. Gezellig wat kletsen met de andere ouders. Ze hebben in de eerste les nog niet gezeild, alleen geroeid. Hopelijk vinden ze het als ze echt gaan zeilen ook nog leuk, want het waait hier best hard!

1 opmerking:

  1. Geweldig dat julie deze stap hebben durven maken. Op de foto's ziet het er geweldig uit: goede locatie, mooi huis en kinderen stralen. Heel veel plezier. We blijven julle volgen.

    Agnes en Erik Jan

    BeantwoordenVerwijderen