maandag 11 oktober 2010

9-10-10

Bij ons was het hoogtepunt van de week niet 10-10-10, maar 9-10-10 omdat dat de verjaardag van Nanna is! Overigens werd 10-10-10 niet heel uitbundig gevierd hier op het eiland, volgens mij was er alleen op het Brionplein in de stad een nogal saaie bijeenkomst en wat muziek. Wel waren Willem Alexander en Maxima er wat op zich wat extra feestelijkheid aan de dag gaf. De nieuwe regering had na de verkiezingen al gelijk aangegeven dat ze het budget voor de activiteiten terug brachten van 500,000 NAF naar 100,000 NAF. Er heerst nogal wat onzekerheid over de nieuwe status van Curacao (wat gaat het ons brengen, hoeveel heeft Nederland nog steeds in de melk te brokkelen?). Desondanks is het denk ik wel goed als je een dergelijke stap echt viert.

Maar goed, wij hadden ook wat te vieren! Nanna werd namelijk 6 jaar! Op vrijdag gaven we een kinderfeestje voor de kindjes uit de klas plus Sylvana die op bezoek was uit Nederland. En het was geslaagd. Na het taart eten en het knutselen van een schatkist konden de kinderen met een spel bij het zwembad echte gouden munten verdienen voor hun schatkist. Met name de jongetjes waren erg fanatiek! Leuk om te zien hoe Tinne en Nanna al geïntegreerd zijn in het leven hier met nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. En stuk voor stuk zijn het leuke kinderen. Het weer werkte ook mee, want er is plotsklaps een einde gekomen aan de natte periode en de zon schijnt en de wind waait weer volop!

De echte verjaardag was op zaterdag en na de dag begonnen te zijn met het uitpakken van de vele cadeaus (inclusief die van opa en oma en Jessica en David) was het tijd om te skypen met de familie. Normaal gesproken was een verjaardagsfeest bij ons altijd een enorme familiehappening waarbij we meestal met 20 man sterk aan de borrel zaten. En het spijt me jongens om het te zeggen, maar we vonden het eigenlijk wel lekker rustig zo!
We hebben heerlijk met zijn vijfen in het zwembad gespeeld, daarna pannekoeken gegeten en we zijn geëindigd op het strand met een prachtige zonsondergang. Wat wil je nog meer op je verjaardag?

Oh ja, afgelopen donderdag hebben Tinne en Nanna voor het eerst gemountainbiked. En ze vonden het ontzettend leuk! Mede dankzij de leuke meester die het leidde. Met name Nanna is echt fanatiek en ze wil zo snel mogelijk meedoen met een wedstrijd.
Wij hebben haar een echt fietsshirt en broek en een camelback (zo'n rugzak waar je uit kan drinken) beloofd als ze het volhoudt. Er zitten ook twee jongetjes van school op moutainbiken: Finn (groep 4) en Willem Pedro (groep 5), beide naast Tinne op de foto.

En om de week af te sluiten zijn we gisteren nog wezen zeilen op het Spaanse water. Wat een prachtige omgeving! Dit is echt uniek en we zullen dit zeker nog eens doen (ook leuk met bezoek). Bovendien kon Tinne het zeilen nog even oefenen want volgend weekend heeft ze haar eerste wedstrijd!

Oh ja, deze vonden we in de tuin. Groot hè?

1 opmerking:

  1. Hallo lieve allemaal, ik lees jullie blog graag, nu liep ik een beetje achter, druk druk druk met mijn werk en de rest. Heerlijk hoe jullie daar leven en wat de kinderen allemaal doen, jaaaa, jaloers ben ik zeker. In NL is het echt herfst, brrrr. Karel en Floris hebben de afgelopen week zwemcursus gehad, wohhhhh, wat hebben ze het goed gedaan. Gestart op niveau 2 en nu ruim op niveau 4. De kerstverlichting hangt alweer in de binnenstad, De Sint komt ook weer onze kant op. Voordat je het weet is het jaar alweer voorbij. Heel veel plezier daar, lieve groeten van ons allemaal, dagggg, Angelique

    BeantwoordenVerwijderen