maandag 8 november 2010

Andy Schleck rondemiss bij Beach Cross

Wat een geweldige middag hadden we gisteren! Als afsluiting van een echt wielerweekend op Curacao was er gisteren de Lions Dive Kids Beach Cross. Dat houdt in dat kinderen tot 14 jaar in allerhande leeftijdscategorie├źn over het strand gingen mountainbiken. Waar fiets je nou over het strand een wedstrijd? Een unieke belevenis met voor ons een fantastische afloop want Tinne werd op een geweldige manier eerste!

Tinne en Nanna deden mee met de jongste categorie 6/7 jaar. Jongens en meisjes startten door elkaar. We hadden goed geoefend, speciaal nog op het op- en afstappen van de fiets want door het mulle zand moeten ze best vaak van de fiets springen en een stuk lopen. Ook hadden ze donderdag op het strand getraind met het Wannabike team. Verder hadden we goed gegeten en gedronken voor de wedstrijd. Een optimale voorbereiding dus. En dat heeft gewerkt want onze kinderen gingen als een speer!
En met de aanmoedigingen van pake en oma die er nog steeds zijn vlogen ze natuurlijk over het parcours.

Beiden hadden een slechte start maar na een half rondje lag Tinne al als tweede meisjes en na anderhalf rondje lag ze ruim eerste. Sterker nog: ze lag overall derde wat inhoudt dat ze ook alle jongens (op twee na) had ingehaald. Die ruime voorsprong hield ze gemakkelijk vast.

Nanna ging ook geweldig want als jongste van het deelnemersveld weerde ze zich kranig en ze had een heel spannend duel met een meisje waar ze de vorige wedstrijd nog van verloor. Maar onze Nanna is een echte doorzetter en wist haar in de laatste ronde door een goede loopactie op achterstand te zetten. Ook een jongetje van 7 jaar uit de klas van Tinne en Nanna werd door Nanna verslagen!
Helaas was het voor haar net niet genoeg om in de prijzen te vallen maar ze kreeg wel een prachtige herinneringsmedaille.


Als klap op de vuurpijl werden de prijzen uitgereikt door de bekende profwielrenners die op het eiland zijn voor de Amstel Curacao Race. En Tinne kreeg de prijs van niemand minder dan Andy Schleck. Voor de niet-wielren-liefhebbers: deze meneer was het afgelopen jaar tweede in de Tour de France. Dus geen kleine jongen.
En Tinne maakte hem nog aan het blozen!!Overigens was de race voor de profs en de vele toerrijders die zaterdag had moeten plaatsvinden afgelast vanwege een plotseling opkomende onweersbui die wederom met veel regen gepaard ging. De organisatie kon de veiligheid op het parcours niet waarborgen en was genoodzaakt de race af te blazen! Op zondag werd er een soort criterium gereden van een uur.

Veel toerrijders waren speciaal voor deze race uit Nederland overgekomen! Ook Ernst, de man van Monique (een oud collega van mij van IFF). Een grote teleurstelling dus.
Sven had op het laatste moment ook besloten om mee te doen (vrijdagavond bij de borrel). Hij zou op mijn mountainbike het 80 km lange parcours fietsen. Ik zag er wel wat tegenop want hij had immers niet getraind en zou op een te kleine fiets fietsen zonder toeclips (of hoe noem je die dingen tegenwoordig?). Wat dat betreft was ik er niet rouwig om dat het niet doorging... Sven heeft nog wel lekker gemountainbiked met wat andere gasten die ook voor niets aan de start waren verschenen. Achteraf vond hij het eigenlijk ook niet zo erg want hem is een gevecht in de achterhoede bespaard gebleven. En hoe moet je dat dan aan je dochters uitleggen?

Al met al was het een superleuk weekend en we zitten nu nog na te genieten samen met pake en oma die er deze week nog zijn. We maken nog plannen voor deze week om zoveel mogelijk leuke dingen te doen zonder ons door het tegenvallende weer te laten demotiveren.

Oh ja, de kelder stroomt nog steeds vol met water en we blijven iedere dag pompen om het niveau laag te houden. Maar wel net een chloortabletje uit het zwembad erin gegooid want het ruikt niet zo fris en we moeten ook voorkomen dat het een bron van muggen wordt. Tsja, de tropen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten