woensdag 8 september 2010

Déjà vu

Je hebt het wel eens, van die momenten dat je denkt: dit heb ik al eerder meegemaakt.
Het overkwam mij net toen ik met emmers in de weer was in de keuken.
Wat is er aan de hand? Ik berichtte dit weekend nog over het mooie weer en hoe warm en droog het nu is. Vanochtend kwam aan de droogte een eind met een gigantische tropische regenbui! We hebben al eerder regenbuien hier meegemaakt maar deze versloeg alle voorgaande grandioos.

Blij ben ik met onze SUV die zo lekker hoog op zijn wielen staat, want ik was vanochtend op pad en moest me op de terugweg door straten die in kolkende rivieren waren veranderd heenploegen. Helaas zijn onze slicks iets minder regenproof, maar door de snelheid aan te passen hebben we het overleefd.

Blij ben ik voor de tuin want die kon best een plens water gebruiken. Tot nog toe wordt iedere regenbui door ons met gejuich ontvangen. Zelfs de kinderen roepen in koor: "Goed voor de tuin hè mama?"

Blij ben ik voor de deepwell (onze put in de tuin waarmee we sproeien en het zwembad bijvullen) want daar begon de bodem van in zicht te reken volgens mij.

Minder blij ben ik met de waterdichtheid van ons landhuis. En hier begint het déjà vu gedeelte: want lag ik ook niet op mijn knieën in de keuken in Utrecht het laatste weekend voor vertrek? Nu is het trouwens niet alleen de keuken die lekt, ook in de kinderslaapkamers staat een laagje water. Maar snel de deur dichtgetrokken - dat zien we straks wel weer.


Andere leuke bijkomstigheid is dat het zwembad gelijk weer tot de rand is gevuld. Knap hè? Een regenbui van een uur en je hebt weer 5 centimeter water erbij in je zwembad!

Lieve volgers: biedt dit bericht enige troost na al het slechte weer in Nederland?

2 opmerkingen:

 1. Lekker buitje zo te zien. Onze vijver was ook ineens 2 meter breder na een fikse regenbui. Zo te zien gaat het jullie daar goed. We zijn hier in Meppel nog steeds erg jaloers

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Tinne, Nanna & Fay en ook Sven, Jeannette en Bello :o)
  Wij hebben net naar al jullie mooie foto's gekeken. Ik (Eva) vond dat Bello al heel groot was op de foto, en ik (Laura) vindt Bello nog steeds heel lief.
  Wij zijn voor het eerst op ballet geweest eergister. Het was heel erg leuk, en we willen snel weer balletten. Wij vinden het ook super leuk dat jullie op snorkel en zeilles zitten. Wij vinden dat wel een beetje eng. Wij willen geen regen als wij daar zijn!
  Nanna, heb jij ook mijn brief gekregen? Ik vond het super leuk om een brief en een kaart van jou te krijgen! Ik (Eva) wil heel erg graag naar jullie toe (nu dat ik jullie foto weer gezien heb!). Wij missen jullie wel heel erg.
  Bij ons is het nu al donker, maar bij jullie is het licht! En jullie zijn niet online voor de skype :o( Willen jullie morgen met ons Skypen?
  Perla loopt bijna!! Ze loopt al achter de blokkenkar! En nog 2 weken en dan is ze jarig! Maar eerst is Jeannette jarig! Gaan jullie je mama verwennen? Abuela is hier nu ook. Dat vinden wij heel leuk. Alleen ik (Laura) wil haar geen knuffel of kus geven, dat vindt mama niet zo lief.
  Ik (Laura) vind school leuk! Ik ga nooit huilen op school! Ik vind het leuk om letters te tekenen en ook stempelen. En juf Fanny en Marit zijn heel lief.
  Ok,nu vindt mama dat we naar bed moeten. Misschien tot morgen!
  Dikke kus voor jullie allemaal,
  van Eva en Laura
  En ook een beetje van Perla

  BeantwoordenVerwijderen