zondag 26 september 2010

Klagen over het weer?

Wat een week hadden we hier op Curacao! Het zal een troost zijn voor de mensen in Nederland die te maken hebben met een vroeg invallende herfst dat het weer hier ook enige wisselvalligheid kent. Iedere dag hebben we te maken gehad met onweer en fikse buien. Zodanig dat de mensen hier al beginnen te klagen over het weer en wat dat betreft lijkt het eigenlijk wel een beetje op Nederland. Gelukkig schijnt de zon ook volop tussendoor en dan schieten de temperaturen weer door tot boven de 30 graden, maar zonder wind en met al dat vocht is het wel even puffen af en toe.
Waar ik normaal de was buiten hang met de zekerheid dat die binnen 2 uur droog is duurt het nu vaak een hele dag, mits er natuurlijk geen bui tussendoor komt waardoor het droogproces weer opnieuw kan beginnen.
En ja, we hadden ook weer volop lekkage maar daar raken we nu al aan gewend. En als het nou alleen de regen was dan viel het nog wel mee, maar bij de nattigheid komen de MUGGEN!
Gelukkig bouwen de kinderen al iets van resistentie op tegen de muggenbeten waardoor hun benen er niet meer als krentenbroodjes uitzien en veel spuiten en smeren helpt gelukkig ook. Al met al is het allemaal overkomelijk en konden we vandaag heerlijk genieten van een zonnig stranddagje aan Lagun.

Anderen zijn minder fortuinlijk. Zo hebben nieuwe kennissen van ons, Henk en Myra en hun kinderen Maud en Stef minder geluk. Zij zijn nog maar kort op het eiland en hun kinderen liepen dus nog rond op hun gespikkelde beentjes. Daarbij kwam dat hun huis ondergelopen was in het regengeweld. Nu hadden ze weinig schade want ze hebben nog geen meubels, maar toch niet prettig natuurlijk. Op veel plekken op het eiland is niet zo goed nagedacht over afwatering en door de tropische buien was hun huis ondergelopen. Er was een grote modderstroom die van de tuin van de buren recht hun porch en woonkamer inliep. Ook hadden ze na de buien enorme last van muggen en dat werd zo erg dat hun zoontje Stef van 3 jaar nu opgenomen is in het ziekenhuis met een bacteriële infectie! Tsja, de tropen slaan gelijk keihard in. Naast de andere opstartproblemen die ze hebben (internet weigert, geen meubels) maakt dat dat ze het nu even niet zo zien zitten. Het enige opbeurende dat we konden zeggen is dat het vanaf nu alleen nog maar beter kan gaan.

Ondertussen gaan wij vrolijk door en kijken uit naar het volgende bezoek: Sylvana, het beste vriendinnetje van Tinne uit Nederland en haar moeder Petra komen volgend weekend op Curacao en daar kijken we natuurlijk erg naar uit! Helemaal nadat het bezoek van mijn ouders niet doorging vanwege de gezondheid van mijn vader.

Verder zijn we alweer bezig met het dromen over allerhande projecten: kopen we ooit die bouwval aan de Pietermaai om op te knappen tot een prachtig monumentaal pand aan zee? Of gaan we roeiboten uit Nederland over laten komen om hier een roeiclub te beginnen op het Spaanse water? Ook kijkt Sven of er mogelijkheden zijn in de sustainable energy markt. Want zou het niet ideaal zijn om veel meer gebruik te maken van zonne-energie hier op het eiland? Ook zouden elektrische auto's hier het goed kunnen doen: want een actieradius van 160 km is natuurlijk ruim voldoende voor dit eiland en dan kan je auto lekker thuis weer aan de (door zonne-energie gepowerde) oplader...
Jullie zien het: wat dat betreft niets veranderd in huize Rusticus, veel plannen. Nu is de vraag natuurlijk: welke gaat het worden? Ongetwijfeld kan ik in de volgende weblog berichten over een ander nieuw plan en welk van de hierboven genoemde is afgevallen. Reacties?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten