maandag 20 september 2010

Pipita 15 jaar!

15 jaar geleden is een aantal ouders die bezorgd waren over de kwaliteit van het onderwijs op Curacao een eigen school begonnen. Dat was natuurlijk een riskante onderneming en getuigde van veel durf. Op Curacao heerste (en heerst nu nog) een schoolcultuur waarbij kinderen niet gestimuleerd worden om zelf dingen te ontdekken. Ook krijgen jonge kinderen al bergen met huiswerk mee. Kinderen vroegen niets in de klas. En op de vraag of ze alles begrepen hadden wat er werd uitgelegd antwoordde iedereen braaf ja, ook al begrepen ze er niets van. Het begon allemaal in een woonhuis en wat dat betreft heel vergelijkbaar met het verhaal van de Agatha Snellenschool waar onze kinderen in Utrecht op zaten. Alleen is die school zo'n 100 jaar ouder!

Wij vinden Pipita vooral een hele leuke school. De kinderen gaan er iedere dag met plezier heen. Ook zijn we erg onder de indruk van de kwaliteit van het onderwijs. Met veel toewijding wordt een pittig onderwijsprogramma gedraaid maar door de kleine groepen krijgen de kinderen veel persoonlijke aandacht. We zien dat Nanna het heel erg goed doet in groep 3 en dat terwijl er in Nederland twijfels waren of ze wel naar groep 3 had gekund. Ook Tinne doet het erg goed, maar dat was in Nederland ook al zo.

Afgelopen weekend wat het schoolfeest voor het 15-jarig bestaan en dat was heel erg leuk! Er is weken naartoe geleefd door de kinderen. Zo hebben alle leerlingen hun eigen gezicht vereeuwigd op de buitenmuur van de school - dat kan als je maar 85 leerlingen hebt. En hebben ze een prachtig schoollied ingestudeerd. Op de feestdag waren er allerhande activiteiten en een borrel en bbq voor de ouders. Voor ons ook een goede gelegenheid om te integreren!

Nog even over de zeilles: Tinne zeilt al helemaal alleen in haar optimist! Nanna is gestopt want die was toch nog wat te klein ervoor. Iedere week is het zeilen een superleuke activiteit waar we met zijn allene heengaan. Wij zitten lekker aan de kant met een biertje met andere ouders te kletsen, Nanna en Fay spelen in het water en Tinne is aan het zeilen.
Is het niet een prachtig plaatje om in zo'n omgeving dit te kunnen doen? Met dank aan Vera voor de foto's.Geen opmerkingen:

Een reactie posten